tiistai 18. syyskuuta 2012

Hello Giants



Hello Giants on tuore nelihenkinen helsinkiläinen bändi, joka soittaa korkeuksiin tähtäävää, syntikoilla höystettyä indierockia. Bändin debyytti-EP, Empires, näki päivänvalon heinäkuun alussa.

Neljä biisiä sisältävä julkaisu esittelee kunnianhimoisen, selkeän ja yhtenäisen näkemyksen omaavan kokoonpanon, jolta ei soittotaitoa puutu. Tätä varsin luomusoundista tuotantoa kuunnellessani minun on hyvin vaikeaa uskoa, että Hello Giantsin timanttisen yhteensoiton takana olisi Beat Detective saksineen ja crossfadeineen. Kaverit oikeasti hallitsevat kiemuraiset ja nykivät rytmit esimerkillisesti. Bändin visuaalinen ilme tukee musiikista välittyvää kuvaa ammattimaisella omistautuneisuudella tekemisiinsä suhtautuvasta porukasta.

En varmasti ole ensimmäinen asiaan tarttuva bloggari, mutta pitkän ja syvän Mew-rakkaussuhteeni vuoksi minun on pakko huomauttaa, että kolme neljästä Empiresin biisistä on kuin suoraan And The Glass Handed Kitesilta. Tästä seikasta pääsee kuitenkin yli parin kuuntelukerran jälkeen, Mew-yhteneväisyydet väistyvät taka-alalle turvalliseksi tuttuuden tunteeksi, ja tällöin voi todeta Hello Giantsilla olevan runsaasti myös omaa ääntä.

Jotta tämä oma ääni saadaan puhkeamaan täyteen kukoistukseensa, tarvitaan kuitenkin vielä hitusen verran tuotannollista viilausta. Biisit on nätisti miksattu ja todella hyvin paketissa; minun korvani vaan kaipaisivat räikeämpiä kontrasteja, ärhäkämpiä kitaroita, vyöryvämpiä syntikoita, jykevämpiä rumpusoundeja, isompia kertosäkeitä leveine laulutuplauksineen.. Kaikki nämä elementit periaatteessa löytyvät kappaleista, mutta tarvitsevat vain rohkeampaa esilletuontia. Ymmärrän kyllä pehmeän ja hissutteluun taipuvan nykypäivän indie-estetiikan, mutta Hello Giants tuntuu minusta olevan sydämessään kuitenkin mahtipontista, pakahduttavaa ja maailmoja ravisuttavaa laajakangaspoppia.

Haluan ehdottomasti nähdä Hello Giantsin livenä. Uskon että keikkatilanne tuo biiseihin lisää sitä jännitystä ja särmää, jota jäin Empiresilta kaipaamaan. Ensimmäinen tällainen tilaisuus näyttäisi tarjoutuvan, ainakin helsinkiläisille, Bar Bäkkärin Epic Indie Fridayssa tämän viikon perjantaina.

Jään mielenkiinnolla odottamaan bändin tulevia julkaisuja ja tuotannollista kehitystä. Sävellyksellisesti ja muusikkoina Hello Giants on jo osoittanut omaavansa menestyksen avaimet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti